Osztálykirándulások kalandparkokban

Ha már eleget koptattuk az iskolapadot, irány a természet! Dél-Dunántúlon szuper kirándulásokra indulhattok, kipróbálhattok egy extrém kalandparkot, vagy megismerhetitek a tettyei Mésztufa-barlang sárkányát, a Reneszánsz Élménybirtokot és persze a Katica a Tanyát!
Mecsextrém Park - csak merészeknek! 
 
A  Mecsextrém Park  erdei kalandparkban a legnagyobb sztár  az alpesi kötélpálya, a tiroli csúszópálya, az erdei bob, az X-jump, a zorb, a quad, a különböző nehézségű mászófalak, lövészet és íjász pályák. Ha pedig ott az egész osztály, mindenképpen vegyünk részt a Fürge Nyúl térképes ügyességi versenyen!
 
 
Ökopark - állatimádóknak!
 
Az 550 hektáros Ökopark Bükkösd község határában, a Dél-Zselic és a Nyugat-Mecsek lankáinak találkozásánál épült. Itt olyan honos és őshonos háziállatokkal találkozhatunk, mint a szürke marha, rackajuh, ló, mangalica vagy a bivaly. Az ideérkezők a napot parklátogatással kezdik, melynek során részt vehetnek a látványetetésen, lovas kocsikázhatnak, lovagolhatnak, vagy akár kézműves programokon is részt vehetnek.
 
 
Reneszánsz Élménybirtok - az elvarászolt világ
 
Ha imádod Mátyás királyt, a  bikali Reneszánsz Élménybirtokot is imádni fogod, mert pont az ő korát mutatja be, a reneszánszt.  A birtokon dolgozik egy igazi kovács, frissen sül az édes kalács, kilovagol Mátyás király is a kiséretével, egész nap táncolnak, muzsikálnak a birtok lakói, amiben mindenki résztvehet. Gólyalábazhattok, dárdát hajíthattok, ékszert készíthettek, és lovagi ütkötezetet is láthattok! 
 
 
Katica Tanya - ahonnan nem akarsz hazamenni! 
 
Fantasztikus dolgokat lehet a Katica Tanyán kipróbálni, mint a hajítógép, a vízijárgányok, a kézi komp, a csúszdapark, a lovagvár vagy a kötélpálya. Megismerkedhettek a különleges tanya állataival,  a rackával, a lovakkal, kecskékkel, a tehenekkel, tyúkokkal  is. 
 
 
Zselici Csillagpark - az univerzum rejtélye, ápilistól!
 
A Zselic még számos értéket rejteget. A Zselici Csillagparkban találunk csillagvizsgálót, 25 méter magas kilátót, és túrázhatunk is éjszaka, ahol csillagok ezreit vizsgálva fény derül az aktuális égbolt jellegzetességeire, és megismerkedhetünk a csillagokhoz kapcsolódó mitológiai történetekkel is.