Szarvas, az ország régi közepe

A Szarvason átkanyargó Kákafoki-holtág szépségét a vízről csodálva fedezhetjük fel igazán. Vízi járművet a ligetben található kölcsönzőben kapunk vagy sétahajózhatunk is. Út közben átkelünk az új gyaloghíd alatt, amely a ligetet köti össze a várossal.

Makó gyönyörű Maros-partja

A folyó szép környezete, a homokos part, az itt kialakult strand és üdülőtelep mindig is a város kedvelt kirándulóhelye volt. Ezen a helyen található az Alföld legújabb kalandparkja. A 4 méter magasságban lévő, 29 feladatból álló kötélpálya, mely a festői Maros folyó mellett húzódik. Igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket. A kalandpálya elemeit úgy alakították ki, hogy bárki, különösebb felkészültség nélkül bátran vállalkozhat rájuk. Igazi kuriózumnak számít a tíz méter magas drótkötélpálya is, mely egyedi élményt nyújtva a folyó felett ível át.

Mórahalom, a kerékpárbarát

Mórahalom vonzerejét a romlatlan természeti környezet, a csend, a jó levegő, a hagyományokon alapuló, élő gazdálkodási formák, a néphagyományok, a paraszti kultúra, a népi kézművesség ápolása, a színes kulturális programok, a szőlészet, borászat, vadászat, és termálfürdőjének gyógyereje adja.
Tovább
Tovább
Tovább