Megközelíthetőség

Budapest az ország egész területéről könnyen elérhető, az autópálya- és vasúti csomópont szerepével és repülőterével pedig a világ közlekedési hálózatába is könnyedén illeszkedik.

Autóval:
Budapest és környéke autópályán a szélrózsa minden irányából könnyen megközelíthető. A főváros határában előfordulhatnak torlódások; ezekről illetve más hasznos tájékoztatásról  is utánanézhetnek a fenti honlap interaktív térképén.  

Parkolás:
Budapesti parkolási zónák

Autóbusszal:
Átszállás nélküli menetrendszerinti autóbuszjáratok az ország összes nagyobb városából indulnak Budapestre, ahonnan a környékbeli települések további menetrendszerinti járatokkal közelíthetők meg. Menetrendek

Vonattal:
Vonattal a magyar nagyvárosokból leghamarabb Inter City-vel közelíthető meg a főváros. A kisebb városokból lehetőség van expressz és gyorsvonat igénybevételére, valamint az ország számos kisebb településével is összeköttetésben áll Budapest. Ezen a módon a környékbeli települések is megközelíthetők. Menetrendek

Repülővel:
A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja a főbb  európai  nagyvárosok szinte mindegyikéről fogad  közvetlen járatokat, de átszállásokkal akár tengerentúlról  is megközelíthető. A reptérről a belváros taxival, vagy tömegközlekedéssel közelíthető meg. Hajnali 4 órától 23 óráig a Liszt Ferenc Repülőtér 2-es termináljáról a 200E autóbusszal Kőbánya-Kispest metróállomásig utazhatnak, ahonnan az Újpest-Központ irányába közlekedő M3-as metróval lehet eljutni a belvárosba. 23 órától hajnali 4-ig a Liszt Ferenc Repülőtér 2-es terminálja és a Dél-pesti autóbuszgarázs között közlekedő 900-as autóbusszal tudnak utazni. A járatról csatlakozást biztosítunk a belváros felé közlekedő 950-es és 950A jelzésű autóbuszokra a Bajcsy-Zsilinszky út megállóban. A reptéren lehetőség van transzfer járatot is igénybe venni (körülbelül 5000 ft-tól), mely általában előre foglalással működik. Emellett a taxi vállalatok is vállalnak fix áras transzfereket, melyekhez nem feltétlen szükséges előzetes rendelés.

Tourinform irodák a régióban >>